5 zdravih prazničnih presnih prigrizkov

Zdravi in nabiti z energijo. Brez peke, brez umazanije, brez glutena. In najboljše, pripravljeni v le nekaj minutah. Vzljubili jih boste in vzeli s seboj povsod!

1. Lahke kroglice s kokosom in limeto
Izberite jih, kadar si zaželite lahkega, osvežujoče zajtrka ali malice. Bogati z vlakninami bodo poskrbeli za vašo energijo čez ves dan, njihova priprava pa je otročje lahka. Potrebujete le pest indijskih oreščkov, dateljnov in mandljev, ki jih zmiksate skupaj z limetinim sokom in ščepcem soli, oblikujete v kroglice in povaljate v kokosovih kosmičih.

2. Nuteline energijske bombice
Čeprav bi zagotovo z veseljem polizali tudi žlico same nutele, tokrat sprejmite kompromis in okusni kremi primešajte še malo zdravja. Potrebujete nekaj žlic medu, praženih lešnikov, lanenih in chia semen, ovsene kosmiče brez vsakršnih dodatkov, vanilijino aromo in sol. Vse sestavine zmiksate in ohladite, nato pa oblikujete majhne, a energijsko bogate kroglice. Odličen prigrizek pred ali po vadbi.

3. Sladkorčki iz indijskih oreščkov
Za vse, ki ne morete nehati misliti na sladke piškote … Prigrizek iz mešanice indijskih oreščkov in dateljnov, ki ga za piko na i lahko okrasite z barvnimi mrvicami, vas bo po okusu spominjal na slasten keks s karamelo. Privoščite si ga ob jutranji kavi ali ga postrezite ob prijetnem prijateljskem večernem druženju.

4. Prigrizek iz brusnic in pistacije
Osnovi iz brusnic, naravnih antioksidantov, in pistacij dodajte še lanena semena, datlje, med in ovsene kosmiče, po želji pa tudi chia semena in – če ste res nepopravljivi sladokusci – čokoladne mrvice. Okusen in hranljiv prigrizek vas bo z energijo zalagal ves dan, ne glede na to, ali ga boste preživeli v kaotični pisarni ali na maratonu. V hladilniku bo zdržal do 14 dni.

5. Arašidovo maslo in marmelada …
… na bolj zdrav način. Brezglutenski, veganski in sestavljeni iz le štirih elementov. Skodelico sončničnih in bučnih semen zmešajte z 1,3-kratnikom rozin in ščepcem soli. Postrezite po polurnem ohlajevanju v hladilniku. Poleg vašega želodca vam bo hvaležna tudi vaša denarnica. Oh, in seveda otrok v vas.

Vir: druzina.enaa.com

WordPress Themes