5 rastlin, ki čistijo prostor

Aloe vera je ena izmed obveznih sobnih rastlin.

Rastline v prostorih ne delujejo le estetsko, temveč tudi močno izboljšujejo kvaliteto zraka. Vse rastline zmanjšujejo količino ogljikovega dioksida in povečujejo količino kisika, nekatere rastline pa naredijo še več. Preberite o lastnostih pet takšnih posebnih rastlin.

Bambus (Chamaedorea Seifrizii)

Bambus nikoli ne preseže višine 3 metrov in je zato idealna rastlina za skoraj vsak notranji prostor. Bambus najbolje filtrira zrak benzena in trikloroetila, ki se pogosto prikradeta v bivanjske prostore. Prav tako filtrira formaldehid, zato ga postavimo blizu pohištva, ki bi lahko oddajalo ta plin.

Spatifil (Spathiphyllum)

Spatifil je odlična rastlina za kopalnice, saj odstranjuje spore plesni. Sama rastlina ne potrebuje veliko vode ali sončne svetlobe za preživetje in pogosto bogato zacveti. Poleg spor plestni filtrira tudi formaldehid in trikloroetil. Opozorilo: Spatifil je izredno strupen za mačke v primeru, da ga zaužijejo.

Kitajska zimzelenka – nitasti betičnik (Aglaonema)

Učinkovitost nitastega betičnik se veča z dolžino časa, ki ga rastlina preživi v prostoru. Nitasti betičnik odstranjuje iz zraka toksine in tako kot spatifil ne potrebuje veliko sončne svetlobe.

Aloe Vera

Aloe vero je zelo lahko vzgajati in vzdrževati. Prav tako odstranjuje toksine v zraku. Poleg njene čistilne funkcije, pa vsebuje aloe vera izredno zdravilni gel v svojih listih. Gel je bogat z vitamini A, C, E, B1, B2, B12 in mnogimi drugimi. Učinkovito zdravi ureznine in opekline. Aloe vera pomaga tudi pri razstrupljanju, bazičnosti, prebavi, krepljenju imunskega sistema, težavah s kožo itd.

Gumovec (Ficus Elastica)

Kot pove že njegovo ime, je gumovec izredno trpežna rastlina, ki lahko preživi z zelo malo svetlobe in pri nizkih temperaturah. Iz zraka odstranjuje toksine, še posebej formaldehid.

WordPress Themes