5 PRIGRIZKOV, KI JIH LAHKO POJEŠ V NEOMEJENIH KOLIČINAH

Kokice

Verjeli ali ne, kokice so eden najbolj zdravih in najmanj kaloričnih prigrizkov, kar jih je. Ne govorimo o kokicah z okusom masla ali sira, ampak klasični koruzi, ki jo lahko sami spečete doma, dodate pa jim samo kapljico olja in ščepec soli. Kokice imajo minimalno kalorij in vsebujejo vlakna, ki so dobra za prebavo. Če želiš ta prigrizek nekoliko začiniti, jim dodaj malo paprike v prahu, čilija ali popra.

Kisle kumarice

Verjetno ni človeka, ki ne bi imel rad kislih kumaric, še posebno tistih domačih. Kozarec kislih kumaric ima samo 16 kalorij, zato to živilo lahko jeste če ste na dieti, lahko pa tudi kot obrok tekom dneva.

Carpaccio iz bučk

Če še nisi, moraš nujno poskusiti carpaccio iz bučk, ki je izvrstno živilo, ki si ga lahko privoščiš v neomejenih količinah. Bučke narežite na tanke lističe in jih namočite v limoninem soku. Pustite, da se nekaj časa namakajo. Potem dodajte olivno olje, sol in poper. Skrivnost je v limoninem soku, ki raztaplja maščobo, sam obrok pa ima zelo malo kalorij.

Zeljni čips

Očistite zeljne liste in jih narežite na manjše koščke. Posolite jih, premažite z malo olivnega olja in pecite v ponvi ali pečici približno 10 minut. Ta čips je zelo okusen in ga lahko jeste kadarkoli in kolikor vam ga srce poželi.

Artičoke iz konzerve

Artičoke so zelo močan antioksidant in zelo okusno živilo. Ješ jih lahko kot dodatek k obroku ali pa same. Na ta način boš v organizem vnesla minimalno kalorij, hkrati pa te bo nasitilo in boš uživala v bogatem okusu.

WordPress Themes