5 NAJBOLJŠIH ŽIVIL ZA KURJENJE MAŠČOB ( Večer)

Hrana, ki povečuje vašo presnovo, je najbolj koristna pri izgubi kilogramov. Obstaja veliko živil, ki so zelo koristna za človekovo splošno zdravje, med njimi pa jih je nekaj, ki izstopajo, saj pomagajo pri izgorevanju škodljivih maščob.
Ovsena kaša: je dober vir vlaknin in drugih hranil, pomembno pa je, da ohranja prebavo v popolnem redu. Vlaknena vsebina ovsa iz telesa nažene odvečne maščobe in toksine. Jagode: sem spadajo tudi borovnice, maline, celo grenko-sladke goji jagode. Vse namreč vsebujejo veliko vitaminov in mineralov in so vir antioksidantov. So polne vlaknin, ki upočasnjujejo absorpcijo ogljikovih hidratov ter nadzirajo raven glukoze v krvi, s čimer se zmanjša pridobivanje maščobe. Zmešajte jih v jogurt skupaj z oreščki ali ovseno kašo.
Zeleni čaj: zmanjšuje maščobe izjemo hitro, saj vsebuje antioksidante, ki pospešijo presnovo. Je dober za zdravje srca ter regulira holesterol in raven sladkorja v krvi. Avokado: je sadež, ki vsebuje vse zdrave, nenasičene maščobe, ob tem pa še ogromno vitaminov, mineralov, mikro hranilnih snovi in antioksidantov. Telesu pomaga ohranjati ustrezno raven hormonov in s tem izgubo maščob in izgradnjo mišic. Ker je zelo nasiten, zmanjšuje apetit. Pripravite si guacamole, mehiško specialiteto iz avokada, česna, čebule, paradižnika in številnih zdravih živil.
Oreščki: orehi, mandlji, arašidi, pistacije… vsi zmanjšujejo raven holesterola, vendar ne smejo biti soljeni ali obliti s čokolado. Čeprav vsebujejo maščobe, so v večini le zdrave. So bogati z vlakninami in beljakovinami, ki nadzorujejo raven sladkorja v krvi in pomagajo pri izgubi kilogramov. Nadzira apetit in hrepenenje po hrani,tako da užijete manj kalorij.
Na vrhu najbolj priporočljivih živil so še jajca, perutnina (piščančje prsi), rjav riž, ribe in ribje olje, čebula, česen, zelje, ohrovt, korenje, bučke, špinača, brokoli, slive, lubenice in ananas.

WordPress Themes