5 dobrih razlogov za trening s kolebnico

5 dobrih razlogov za trening s kolebnico

Elitni športniki v trening ne vključujejo preskakovanja kolebnice le zato, ker bi se sicer dolgočasili. Za to obstaja kar nekaj dobrih razlogov. Za vas smo jih zbrali pet.

1. Poraba kalorij

V eni uri lahko porabite od 700 do 1000 kalorij. Če številko primerjamo s hojo – s hojo povprečen človek porabi nekje med 330 in 420 kalorij.

Pri večji intenzivnosti telo seveda porabi več. In s kolebnico zlahka naredite tudi metabolični trening. Takšen trening poviša hitrost metabolizma od 10 do 25 odstotkov v naslednjih 48 urah – telo bo kalorije porabljalo še dolgo po končani vadbi.

2. Trening kjerkoli

Kolebnica je zelo dobrodošel pripomoček tudi zato, ker ga lahko uporabite kjerkoli in naredite kakovosten trening v kratkem času doma, na potovanju, v naravi ali kar v fitnes centru.

Če ste v stiski s časom, poiščete le primeren prostor in naredite kratek, vendar intenziven trening.

3. Ravnotežje in koordinacija

Hitro lahko razvijete ravnotežje in koordinacijo, ki je tesno povezana z gibljivostjo in motorično sposobnostjo. Vse to igra pomembno vlogo pri različnih športih in v življenju na sploh – zmanjša se možnost za poškodbe.

Naredite test moči in koordinacije spodnjega abdominalnega dela.

4. Sproščanje

Tako kot vsi drugi športi, tudi preskakovanje kolebnice poskrbi za boljše razpoloženje in sproščenost, saj vas oskrbuje s hormoni sreče – endorfini.

Če se raven endorfinov povečuje, vam to zagotavlja uravnoteženo počutje.

Zaradi globljega dihanja dobijo več kisika tudi možgani, kar izboljša koncentracijo.

5. Zdravo srce in pljuča

Pri preskakovanju kolebnice se srčni utrip dvigne že po treh minutah in deluje v visokem območju.

Z rednim treningom boste poskrbeli za zdravosrce in ožilje ter izboljšanje dihal.

Če še niste poskusili, predlagamo 10-minutni trening. Video s prikazanimi vajami najdete na povezavi Kolebnica – kako učinkovita je pri uravnavanju teže?


WordPress Themes