GREDO OSEBNI RAČUNALNIKI POČASI V POZABO (računalniške novice)

Bodo pametni mobilni telefoni skupaj s tablicami zadali smrtni udarec osebnim računalnikom?
Eric Schmidt, izvršilni direktor podjetja Google je pred časom izjavil, da se osebnim računalnikom v bližnji prihodnosti obeta zelo črna prihodnost. Njihovo vlogo naj bi kmalu prevzeli tablični računalniki in pametni mobilni telefoni. Ti se namreč zmogljivostno in funkcijsko lahko že povsem primerjajo s cenovno ugodnimi računalniškimi sistemi.

Da izjava izvršilnega direktorja podjetja Google ni le brca v temo kažejo najnovejši podatki, ki jih je objavila priznana analitska hiša IDC. Raziskava je pokazala, da je bilo samo v zadnjem četrtletju lanskega leta skupno prodanih kar slabih 101 milijon pametnih mobilnih telefonov. V enakem obdobju je bilo skupno prodanih le dobrih 92 milijonov že sestavljenih računalnikov. To je nedvomno zgodovinski trenutek, saj je bilo prvič doslej prodanih več pametnih mobilnih telefonov kot osebnih računalnikov.

Raziskovalci analitske hiše IDC ocenjujejo, da se rast prodaje pametnih mobilni telefonov v letošnjem prvem četrtletju še ne bo ustavila. Po napovedih bi lahko prodaja celo dosegla nov rekord. Na trgu namreč najdemo vse več cenovno ugodnih pametnih mobilnih telefonov. Tu gre predvsem za mobilnike, ki so opremljeni z operacijskim sistemom Android. Izjemno hitro rast prodaje raziskovalci pričakujejo še na področju tabličnih računalnikov, medtem ko naj bi povpraševanje po osebnih računalnikih močno upadlo.

Povezave:http://www.idc.com/(I)(IDC)

WordPress Themes