4 rastline, ki lajšajo simptome artritisa

Artritis je kronično vnetje sklepov, katerega glavni simptomi so otekanje sklepov in bolečine v sklepih. Za artritis, na žalost še ne obstaja zdravilo, obstajajo pa načini za lajšanje simptomov te bolezni. Eno izmed alternativnih možnosti nam ponujajo tudi začimbe.

Nekatere začimbe so se izkazale, da imajo odlično protivnetno delovanje, ki zmanjšuje tudi kronična vnetja v telesu, med katere spada tudi lajšanje simptomov artritisa. Seveda pa se morate pred začetkom uporabe teh začimb informirati o njihovem delovanju, kontradikciji z morebitnimi obstoječimi zdravili, ki jih jemljete in se posvetovati s svojim zdravnikom, še posebej, če trpite ali ste trpeli za boleznimi srca in ožilja in sladkorno boleznijo.

Začimbe in artritis

Ingver

Ingver ima odlične protivnetne lastnosti, študije pa so pokazale, da je učinkovit tudi pri lajšanju simptomov artritisa.

Kurkuma

Glavna zdravila sestavina kurkume je kurkumin, za katerega je znano, da ima odlične protivnetne in antioksidativne lastnosti.

Cimet

Odličen okus in omamni vonj cimeta vsi poznamo. Študije so pokazale, da se pri ljudeh, ki dnevno jemljejo po eno čajno žličko cimeta, v roku 90 dni zmanjšajo simptomi artritisa.

Česen

Česen seveda poznamo vsi, vemo tudi, da je odličen naravni antibiotik, prav tako pa ima močne protivnetne učinke, ki lahko ublažijo simptome artritisa. Česen daje najboljše rezultate, če uživamo sur

WordPress Themes