3 – minutne Nuteline tortice

Pred kratkim so me nepričakovano obiskali sorodniki in bilo mi je strašno nerodno, ker nisem imela pripravljenega nič sladkega, da bi jim postregla. Lahko bi spekla palačinke ali ponudila sladoled, vendar to ni isto.
Dobro je imeti “na zalogi” kakšen res dober recept za sladico, ki je pripravljena 1,2,3 in po tistem neljubem dogodku sem šla v “raziskavo” hitrih sladic. Ni jih veliko takšnih, ki bi bile res pripravljene turbo hitro, vendar ko sem na youtubu videla posnetek za Nutella mug cake, sem ostala odprtih ust – KEJ TAJGA!? (moj standardni stavek ob začudenju) 🙂

Nisem mogla verjeti, da lahko v ca. dveh minutah zmešaš vse sestavine za tortice in jih v dobrih treh minutah spečeš. Ta čas, ko se pečejo, pa lahko zraven že vse pospraviš. Res neverjetno.
Čarovnija! Vendar je potrebno recept preizkusiti, preden bi ga preveč hvalili.

za ca. 2 skodelici (približno 2 dcl) potrebujemo:

1 jajce
4 žlice moke
2 žlici olja
2 žlici kakava
1 dcl mleka
1 vanili sladkor
1 žlica sladkorja
pol žličke pecilnega praška
1 zvrhana žlica Nutelle

po želji lahko dodamo še začimbe:
cimet
kardamom
ingver

Vse sestavine sem z metlico zmešala v eni posodi. Po želji lahko dodamo še začimbe, npr. cimet ali kardamom, ingver, muškatni orešček …

Maso sem nato nadevala v modelčke za sufle, ki sem jih pred tem premazala z maslom. Pazimo, da maso nadevamo le to treh četrtin, da se bo tortica lepo dvignila in ne bo šla čez rob. Uporabimo  lahko tudi skodelice za kavo ali čaj.

Polovico dela je že za nami. Sedaj samo še nastavimo mikrovalovno na največjo moč in tortice pečemo 3-4 minute. Moje so potrebovale 3 minute in pol. Med peko sem stala pred mikrovalovko in se čudila, kako so tortice kar puhtele iz modelčkov, hkrati pa je omamno dišalo po čokoladi in biskvitu.

Mislim … če to ni simpl sladica. Odličnega okusa, z mehkim biskvitom in z nešteto možnostmi kombiniranja.

Tokrat sem jo postregla s stepeno sladko smetano, jagodno marmelado z bezgom in češnjami.

Preverjeno odlično se k torticam poda tudi vanili sladoled ali breskova marmelada s sivko. Dejansko lahko zraven ponudimo, kar nam srce poželi in kar premore naš hladilnik oz. naša shramba.

WordPress Themes