11 Presenetljivi dejavniki, nered s vaš spomin – prevod google


Strah pred izgubo svoje misli, je prodorna, strah. Med Američani, pojem izgublja umske sposobnosti prikliče dvakrat toliko strahu kot izgublja telesno zmogljivost, in 60 odstotkov odraslih v ZDA pravijo, da so zelo ali nekoliko zaskrbljeni zaradi izgube spomina. 1

Dobra novica je, da vaši možgani dinamičen organ, ki se nenehno prilagaja in spreminja, za boljše ali slabše. Veliko dnevnih dejavnosti, kot so, lahko pomanjkanje spanca resno motijo ​​spominu naslednji dan.

Po drugi strani pa bodo zdrav življenjski slog podpira vaše zdravje možganov in celo spodbudi možgane, da rastejo nove nevrone, proces je znan kot nevrogenezo ali neuroplasticity.

Hipokampus vaši možgani, tj spominski center, je še posebej lahko rastejo nove celice, in to je zdaj znano, da je vaš hipokampus regenerira skozi vaše celotno življenjsko dobo (tudi v vaših 90. letih), če mu daš orodje, da to storijo.

Mnogi izmed najmočnejših posegov za spomin tudi najenostavnejši. Torej, če želite povečati svoj spomin, in ga ščiti pred negativnimi spremembami, vodi obravnavo. Med 11 dejavniki, ki sledijo, saj s časom poročali, 2 vsi imajo potencial, da nered s vaš spomin (nekatere na dobri poti, in drugi slab način).

11 Presenetljivi Dejavniki, ki vplivajo na vaš spomin

1. Ščitnica Težave

Čeprav je vaša ščitnica nima posebno vlogo v možganih, težave s spominom, so znak značilnost bolezni ščitnice. Visok ali nizek ščitnice (hipertiroidizem in hipotiroidizem) lahko povzroči težave s spominom in koncentracijo. Če sumite, da imate težave ščitnice, preberite te naravne protokole za obravnavo motenj delovanja ščitnice .

2. Menopavza

Vročinski oblivi in ​​nespečnost, so pogosti v menopavzi, in tako lahko vpliva na vaš spanec in prispevajo k izguba spomina. To je začasen in naj bi izboljšal, ko se menopavzi simptomi izginejo (poskusite te preproste rešitve za ustavitev vroče utripa ).

3. Pomanjkanje spanja

Proces rasti možganov ali neuroplasticity , je verjel, da so osnova zmogljivosti vašega možganov za nadzor vedenja, vključno z učenje in spomin. Vendar spanje in spanje izguba spremenijo izražanje številnih genov in genskih produktov, ki so lahko pomembni za sinaptične plastičnosti.

Poleg tega so nekatere oblike dolgoročnega potenciranja, nevronske procesa, povezanega z določanjem učenje in spomin, mogoče bo dosežen pri spanju, kar kaže na sinaptične povezave se krepijo, medtem ko spanec.

Med odraslimi je sredi dneva nap bilo celo ugotovljeno, da dramatično povečati in obnoviti možgane. 3 Večina odraslih potrebujemo približno osem ur spanja na noč; če se zbudi občutek utrujenosti ali podnevi zaspal enostavno, boste verjetno potrebovali več spanja. Boste našli 33 nasvetov, ki vam pomaga priti spat, kar potrebujete tukaj .

4. anksioznost in depresija

Povečana raven stresnega hormona kortizola, vložena z anksioznost in depresija povzroča možganske celice izgubijo sinapse (ki povezujejo možganske celice). To, v zameno, otežuje oblikovanje in priklicati spomine. Allen Towfigh, MD, medicinski direktor New York Nevrološka & Sleep Medicine, je povedal ČAS: 4

“Mi ne razumem točno povezavo, vendar močni dokazi kažejo, depresija, anksioznost, in bipolarno bolezen moti nevronske vezje, povezane z razvojem in priklic spominov …

Resnost izgubo spomina pogosto odraža resnosti motnje razpoloženja, huda depresija prinaša približno enako hudo izgubo spomina. “

5. Nekatere Zdravila

Mnoga zdravila na recept moti pomnilniško funkcijo. To vključuje anksioznih zdravil (Xanax, Valium in Ativan), ki ovirajo sposobnost vašega možganov do prenosa kratkoročnih spominov na dolgotrajno skladiščenje “.”

Zraven spadajo triciklični antidepresivi, statin drog , beta blokatorji, prepovedane droge, zdravila proti bolečinam, inkontinence, pripomočki mirovanja in antihistaminiki (kot Benadryl).

6. Kajenje

Kajenje zmanjšuje dotok krvi v možganih, kar povzroči izguba spomina. Študije tudi kažejo, da imajo kadilci hitrejši upad možganskih funkcij, vključno s spominom, kot nekadilci, medtem ko kajenje povzroča kopičenje nenormalnih proteinov v možganih, ki vplivajo na obdelavo in posredovanje informacij. 5

7. Stres

Študija na živalih so pokazali, da lahko višji nivo stresnih hormonov, pospeši kratkoročno izgubo spomina pri starejših odraslih. 6 Ugotovitve kažejo, da je, kako vaše telo odziva na stres, lahko dejavnik, ki vpliva na delovanje možganov starosti skozi čas. Predhodne raziskave so povezani tudi kronični stres z delovno poslabšanje spomina. 7

Moje najljubše orodje za obvladovanje stresa je Emotional Freedom Technique (EFT) . To je psihologija orodje energije, ki lahko pomagajo reprogramirati reakcije vašega telesa na vsakdanjega stresa, s čimer se zmanjša možnost za razvoj škodljivih učinkov na zdravje.

8. Višje “Nalezljiva Burden”

Ljudje, ki so izpostavljeni več mikrobov, kot so hladno vneto virusa (herpes simplex tip 1), dosegel 25 odstotkov nižje od kognitivnih testov, od tistih z nižjim “nalezljivo breme.” 8 Raziskovalci sklenil, da lahko pretekle okužbe prispeva k kognitivne motnje, morda zaradi za škodo na krvnih žilah.

9. Green Tea

Če želite povečati svoj spomin, pijejo več visokokakovosten zeleni čaj. V študiji pri 12 zdravih prostovoljcih, ki so prejemali pijačo, ki vsebuje 27,5 gramov zelenega čaja je pokazala večjo povezanost med parietalnih in frontalnem korteksu možganov, v primerjavi s tistimi, ki so pili non-zeleni čaj pijačo. 9

Povečana aktivnost je bila v korelaciji z izboljšanim delovanjem na nalogah delovnega spomina in raziskovalci verjamejo, rezultati kažejo, zeleni čaj, je lahko uporabna za zdravljenje kognitivnih motenj, vključno z demenco.

10. Vaja

Vaja spodbuja vaše možgane deluje z optimalno zmogljivostjo spodbuja živčne celice množiti, krepitvi njihovih povezav, ter jih ščiti pred poškodbami. Med vadbo živčne celice javnost beljakovine, znane kot nevrotrofnimi dejavnikov. Eno še zlasti, imenovano derivat možganskega nevrotrofičnega faktorja (BDNF), sproža številne druge kemikalije, ki spodbujajo živčne zdravje, in neposredno koristi kognitivne funkcije, vključno z učenjem.

2010 Študija o primatih, objavljenih v Neuroscience je tudi pokazala, da redna telesna vadba, ne samo izboljšati pretok krvi v možganih, ampak tudi pomagal opice dvakrat hitro učijo novih nalog brez uveljavljanja opicah. To je prednost raziskovalci verjamejo, bi veljalo tudi za ljudi, kot tudi. 10.

V ločenem eno leto dolgega študija, posamezniki, ki se ukvarjajo z vadbo so bile dejansko raste in se širi v možganih spomin center 1 odstotka na 2 odstotka na leto, če je običajno, da bi center še naprej upada velikosti. Da bi dobili največ iz vašega vaja, vam priporočam, celovit program, ki vključuje zelo intenzivne intervalne vadbe , trening za moč, raztezanje in jedro dela, skupaj z rednim gibanjem s prekinitvami .

11. Vitamin B12

B vitamini, vključno vitamin B12 lahko upočasni beg krčenja toliko, kot sedemkratno možganskih regijah posebej znano, da je najbolj vplivala Alzheimerjevo boleznijo. V eni študiji so udeleženci jemljejo visoke odmerke folne kisline in vitamina B6 in B12 je imel v krvi ravni homocisteina, ki so bile spuščene, kot je bilo povezano krčenje možganov – tudi do 90 odstotkov. Raziskovalci opozoriti: 11

“… Vitamini B nižja homocisteina, ki neposredno vodi v zmanjšanje GM [sivi snovi] atrofijo, kar upočasnjuje upad kognitivnih sposobnosti. Naši rezultati kažejo, da lahko B-vitamin dopolnjevanje upočasni atrofijo določenih predelih možganov, ki so ključna sestavina AD [bolezen Alzheimerjeva], postopek in ki so povezane z kognitivni upad. “

To naredi močan razlog za zagotavljanje vaše prehrane vsebuje veliko zdravilnih virov B-vitaminov, kot so meso, perutnina, jajca, mlečni izdelki in prostoživečih ulovljenih rib. Zelena listnata zelenjava, fižol, grah in tudi nekaj vitaminov B, če pa jedo vse vegetarijansko ali vegansko prehrano, vitamin B12 je eden od hranil vaše telo se bo najverjetneje primanjkuje. Tudi, ko boš starejši, sluznice vaš želodec postopoma izgublja svojo sposobnost za proizvodnjo solne kisline, ki ločuje vitamin B12 od vaše hrane. Če ste starejši od 50 let, da je varno, da prevzame jih ne absorbira vitamina B12 na optimalni ravni in je lahko v nevarnosti pomanjkanja.

Ker vitamin B12 je največja vitamina molekula znano, da je ni zlahka absorbira iz večine oralnih dopolnil. Injekcije ali podjezična (pod jezikom) škropite dela veliko bolje, saj omogočajo veliko B12 molekula, ki se absorbira neposredno v krvni obtok.

Tri Več manj znane Nasveti za turbokompresor svoj spomin

Če ste resni glede izboljšati svoj spomin in svoje kognitivne funkcije, boste prav tako želeli vedeti o teh treh pomembnih spremenljivk za zdravje možganov.

Vitamin D

Aktivirani vitamin D receptorji povečati rast živcev v možganih, in raziskovalci so se prav tako nahaja v poti presnove vitamina D v hipokampusu in malih možganih možganov, področij, ki se ukvarjajo z načrtovanjem, obdelavo informacij, ter oblikovanje novih spominov. Pri starejših odraslih, je raziskava pokazala, da so nizke ravni vitamina D povezano s slabšo funkcijo možganov in zvišanje ravni lahko pomagajo ohraniti starejše odrasle duševno fit. Primerno izpostavljenosti soncu, je vse, kar je potrebno, da obdržite svoj raven, kjer morajo biti za zdravo delovanje možganov. Če to ni opcija, varna solarij, je naslednja najboljša alternativa, ki ji sledi dodatek vitamina D3.

Prekinitvami tešče

Vaši predniki nikoli niso imeli dostopa do hrane 24/7, tako da so vaši geni optimizirane za obdobja praznik in postom. Problem je večina od nas so v 24-urnem načinu praznik. Prekinitvami tešče lahko pomaga telesu, da “reset” in se začnejo maščobe namesto sladkorja. Poleg tega, da vam bo pomagal zmanjšati svoje celotne porabe kalorij, ki spodbuja rast možganskih celic in povezljivost.

Kot del zdravega načina življenja, pa sem raje prekinitvami tešče urnik, ki je samo poziva k omejevanju vaše prehranjevanje v ožjem časovnem oknu vsak dan. Z omejevanjem svojega načina prehranjevanja na oknu 6-8 uro, dejansko hitro 16-18 ur vsak dan. Če želite izvedeti več, si oglejte ta prejšnji članek prekinitvami tešče .

Gut Zdravje

Vaš gut je vaš “drugi možgani,” in črevesja bakterije posreduje informacije v možgane preko Vagus živca, desetega možganskega živca, ki poteka od vašega možganskega debla v vaš enteralne živčnega sistema (živčni sistem vašega prebavnega trakta). Obstaja tesna povezava med nenormalnimi črevesno floro in nenormalnem razvoju možganov, in tako kot ste nevronov v možganih, imate prav nevronov v vašem črevesju – vključno nevronov, ki proizvajajo kemične prenašalce, kot so serotonin, ki se nahaja tudi v vaših možganih in je vezan na razpoloženje.

Preprosto, vaš lahko zdravje črevesja vpliva na vaše možganske funkcije , psihe in vedenja, saj so med seboj povezani in soodvisni na več različnih načinov. Poleg tega bi se izognili sladkor, eden od najboljših načinov, da podpirajo zdravje črevesja, je, da je poraba koristne bakterije. Lahko uporabite probiotični dodatek za to, ampak jaz sem še posebej radi uporabljajo fermentirane zelenjave , ker lahko dajo izredno visoko raven koristnih bakterij. Večina ljudi se ne zaveda, da je v zdravem prestajanjem zeljem – 2-3 unč ali tako – ste dobili ekvivalent skoraj 100 kapsul po najvišji jakosti probiotične lahko kupite. To je zagotovo ena izmed najbolj stroškovno učinkovitih alternativ.

In ne pozabite, da je najpomembnejši dejavnik za vse … Vaš Diet

Hrana, ki jo jemo – in ne jedo – igrajo ključno vlogo v vašem spominu. Sveža zelenjava sta bistvenega pomena, saj so zdrave maščobe in izogibanje sladkorja in žit ogljikovih hidratov . Tu lahko najdete podrobne informacije o devetih živil za pamet tukaj . Na primer, curry, zelena, brokoli , cvetača in orehi vsebujejo antioksidante in druge spojine, ki varujejo vaše zdravje možganov in je lahko celo spodbujajo nastajanje novih možganskih celic. Zvišati na živalih omega-3 vnos maščob in zmanjšanje porabe poškodovanih omega-6 maščob (mislim, predelanih rastlinskih olj), da bi ravnovesje vaše omega-3 razmerje omega-6, je prav tako pomembna.

Raje krill olje ribje olje, kot krill olje vsebuje tudi astaksantina , ki ščiti ne le omega-3 maščob iz oksidacije, ampak tudi zlasti za podporo zdravju možganov. Kokosovo olje je ena zdrava maščoba za delovanje možganov. Glede na raziskave, ki jih dr Mary Newport , nekaj več kot dve žlici kokosovega olja (okoli 35 ml ali 7 žlički ravni), bi vam priskrbi ekvivalent 20 gramov srednje verižni trigliceridi (MCT), ki je naveden bodisi kot preventivni merijo proti degenerativnih nevroloških bolezni ali pri zdravljenju že ustaljene sodne prakse.

spodaj je izvirna stran na netu v angleščini

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/09/18/11-factors-affect-memory.aspx?x_cid=20140918_nonlead_memoryfactors_facebookdoc

WordPress Themes