10 vrst hrane, ki nam pomaga obnoviti jetra

jetra

Jetra so kot naš zračni filter. Vsi toksini, ki jih pojemo, popijemo in vdihnemo, se zamašijo v tem pomembnem organu. Čeprav ima naše telo svoj naravni sistem razstrupljanja, nas danes obkroža toliko strupov, da je prav, da mu pomagamo.

In pri tem nam je hrana lahko v veliko pomoč.

Večina živil, ki najbolj razstrupljevalno deluje na naša jetra, vsebuje veliko kalija in aminokisline glutation, ki oba zelo pomagata pri izpodrivanju toksinov iz naših celic.

1. Brstični ohrovt
Brstični ohrovt ima poleg drugih hranil veliko žvepla, ki pomaga odstraniti strupe iz krvi. Vsak dan si privoščite sklečko pokuhanega brstičnega ohrovta, saj bo spodbudil sproščanje encimov, ki pomagajo pri odstranjevanju toksinov.

2. Česen
Tudi česen vsebuje veliko žvepla, minerala, ki pomaga telesu, da se znebi toksinov. Česen tudi dokazano zmanjšuje raven slabega holesterola in trigliceridov. Uporablja se pri visokem krvnem tlaku, aterosklerozi, pri virusih, parazitih, gljivah in bakterijah. Če ne morete uživati surovega, si ga kupite v tabletkah.

3. Regrat
Izberite ekološki regrat ali čaj iz regratovih korenin, saj pomagata jetrom, da se znebijo toksinov. Ker so naša jetra odgovorna za odstranjevanje in presnovo maščob, pretvorbo nekaterih hormonov, za proizvodnjo aminokislin in splošno razstrupljanje krvi, jim moramo pri tem pomagati.

4. Korenje
Korenje je prav tako bogato s kalijem in glutationom, poleg tega vsebuje veliko količino vitaminov C in B6. Najbolje je, da si ga stisnete v sok ali naribate na solato.

5. Paradižnik
Paradižnik je prav tako poln kalija in glutationa. Vsebuje tudi likopen, ki dokazano ščiti pred rakom dojk in kože ter pred pljučnim rakom.

6. Grenivka
Grenivka vsebuje nekaj več kot 70 miligramov glutationa, prav tako vsebuje pektin, ki znižuje holesterol. Uživajte jo v obliki soka ali stlačeno s cimetom.

7. Špinača
Špinača vsebuje neverjetnih 166 miligramov glutationa na en obrok, če jo uživamo surovo. Zelo bogata je tudi s kalijem, ki razstruplja naše notranjost naših celic. Vsebuje dvakrat več železa kot druga listnata zelenjava. Uživajte jo pomešano v solato.

8. Oreh
Orehi so detox za jetra in hrana za možgane. So odličen vir glutationa in odličen vir omega-3 maščobnih kislin. Potresite jih po solati ali si jih privoščite za malico.

9. Avokado
Avokado je poln kalija in glutationa ter je odličen vir mononenasičenih maščob. Dokazano znižuje raven slabega holesterola. Odličen je tudi za vse, ki hujšate in tiste s težavami s sladkorjem. Narežite si ga v solato ali iz njega pripravite namaz.

10. Šparglji
Šparglji spadajo pod naravni diuretik, zato si jih privoščite popečene na kokosovi maščobi ali skuhane v juhi.

11. In seveda ne pozabite na kalijev askorbat z ribozo. Riboza odpre vhod na celici, da v celico vstopi kalij, kisik in hranila, s tem pa iz celice izpodrine presežek natrija, vode in toksinov. Zato je kalijev askorbat zagotovo eden izmed najučinkovitejših pripravkov za razstrupljanje vseh naših celic ter organov.

WordPress Themes