1. Odprto prvenstvo Hrušice v balinanju ženskih dvojic, 6. 10. 2012

Hladna zgodnjejesenska noč se je spremenila v jutro, obsijano s sončnimi žarki. Čakalo me je prvo tekmovanje ženskih dvojic v balinanju na domačem balinišču. Ker je bilo zunaj hladno, pa še prehlad se me je lotil, sem se oblekla temu primerno. S kapo na glavi in s kroglami v torbi, sem se podala tekmovalni usodi naproti.
Selektor me je pohvalil, ker sem se do minute natančno držala dogovorjenega časa za zbor. Na poti sem srečala ženske, namenjene na balinišče. ”Aha, te so moje nasprotnice ”, sem si mislila. Bila sem presenečena, ker se jih je toliko odzvalo vabilu predsednika Kulturno-športnega društva Hrušica, gospoda Janeza Šušteršiča.
Pred tekmo smo imele čas za spoznavanje in okrepčilo, nato pa se je ob 9h začelo tekmovanje. Prvo uro sem bila navijačica, drugo tekmovalka.
Včeraj zvečer sem za sotekmovalko izžrebala Boženo, s katero sva prvo igro prepričljivo dobili. Na žalost nama je športna sreča v dveh naslednjih igrah obrnila hrbet. Vseeno sva balinarsko kožo drago prodali. Malenkost več sreče bi potrebovali v napeti zadnji igri, pa bi se borili za medalje.
Ob koncu tekmovanja sem bila nekoliko razočarana nad 6. mestom, a vesela, ker sem lahko opazovala odlične balinarke na delu. Vse, ki so osvojile medalje, med njimi na žalost ni bilo hruščanskih ekip, so si jih resnično zaslužile. Zato jim še 1x čestitam.
V prihodnje si še želim balinarskih tekmovalnih izzivov, saj sem spoznala, kako pomembno je igrati z dobrimi
nasprotnicami. Med igro tako spoznaš strategijo igranja, tehniko igre in kako se gostje spopadajo z za nas problematično igralno površino domačega balinišča.
KŠD Hrušica se zahvaljujem za prijeten sobotni balinarski dan. Hvala.

WordPress Themes