Prirodni omekšivač rublja – napravite same! Brzo, bezbedno i jeftino – hr.

prirodni omeksivac rubljaU prethodnim člancima pričali smo o tome kako napraviti maksimalno bezbedne recepte za sebe i okolinu: domaći gel za pranje veša, naturalni osveživač za WC šolju, prirodni osveživač prostorija i druga sredstva za održavanje higijene u kući.

Za ljubitelje svega naturalnog predlažem još jednu zanimljivu mogućnost – da napravite prirodni omekšivač rublja. Postoje različite varijante pravljenja istih, koje sam testirala, ali ova je po mom mišljenju jedna od najboljih. Isprobala sam je, sada koristim stalno i vama je toplo preporučujem.

Ako želite napraviti omekšivač rublja svojima rukama, a da bude bezbedan po vas i okolinu, jeftin ali efikasan, onda je ovaj recept za vas.

Prirodni omekšivač rublja. Recept.

– 100 gr sode bikarbone

– 150 ml tople vode

– 800 ml alkoholnog sirćeta (moze i jabukovo)

– eterična ulja (po želji)

Prirodni omeksivac rublja

1. Pomešajte vodu i sirće i polako dodajte sodu bikarbonu, stalno mešajući. Sačekajte završetak reakcije, koja može biti veoma burna ( u smislu penušanja i iskipljenja, pa da se pripremite). Zato preporučujem da sve sastojke mešate u većem sudu.

Prirodni omeksivac rublja

2. Sada smesu prespite u drugu ambalažu, u kojoj ćete čuvati vaš omekšivač. U mom slučaju to je bila prazna flaša od šampona.

3. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, po vašem ukusu, zatvorite čepom i dobro promućkajte.

Prirodni omeksivac rublja

Vas prirodni omekšivač je gotov!

Koristila sam eterično ulje čajnog drveta i jele, po desetak kapi od svakog.

Možete, recimo, koristiti kombinaciju limun+lavanda ili čajno drvo+eukaliptus. Odlična kombimacija. Ali, sve je stvar vašeg ukusa. Moja kombinacija mi se sviđa, miriše sveze, prijatno i prirodno.

A rublje je zaista mekano na dodir, čak i svilenkasto.

Pre svake upotrebe flasu sa omekšivačem malo promućkajte!

Uspešno i mirišljavo vam pranje!

WordPress Themes