MSM – mineral lepote in tudi zdravja

Metil sulfonil metan (MSM) je organska oblika žvepla, ki na naše zdravje vpliva na številne pozitivne načine. Metil sulfonil metan je tretje največje hranilo, ki ga najdemo v telesih čisto vseh vretenčarjev. MSM mineral najdemo tudi v številnih živilih, kot so na primer meso, mleko in mlečni izdelki, prav tako pa tudi zelenjava.

Uporaba MSM minerala oz. metil sulfonil metana postaja v današnjem času vedno bolj razširjena, saj pomembno vpliva na naše zdravje. Dokazano naj bi mineral MSM pomagal pri zagotavljanju zdravih sklepov, pomemben pa je tudi zaradi številnih drugih razlogov.

MSM mineral

Pomen žvepla

Žveplo danes dobiva vedno večjo veljavo, saj ga cenijo kot zelo pomembno hranilo, brez katerega številne druge telesne funkcije ne bi mogle delovati tako, kot je treba. Žveplo tako igra zelo pomembno vlogo pri razstrupljanju in različnih vnetnih stanjih v telesu. Sicer žveplo najdemo v več kot 150 različnih spojinah v telesu. Žveplo se nahaja v praktično vsaki telesni celici, zato je vitalnega pomena, da se zavedamo pomembnosti njegove vloge za delovanje telesa.

Žveplo pomembno vpliva na produkcijo glutationa, enega najmočnejših antioksidantov, ki igra zelo pomembno vlogo pri razstrupljanju telesa. In brez žvepla delovanje glutationa ne more potekati tako, kot je treba.

Pozitivne lastnosti MSM-ja

Poleg tega, da MSM skrbi za višjo raven energije v našem telesu ter pomaga pri različnih oblikah alergij in astmi, MSM v telesu vsak dan opravlja še vrsto pomembnih funkcij.

MSM mineral je ključni vir žvepla

Žveplo je verjetno eno najpomembnejših hranil v našem telesu, saj je prisotno v aminokislinah, ki predstavljajo gradnike beljakovin. Žveplo ima prav tako kopico drugih zdravilnih in preventivnih funkcij v našem telesu. In MSM mineral je daleč najboljša oblika žvepla, ki jo lahko zaužijemo z različnimi živili ali pa jo v telo vnesemo v obliki prehranskih dopolnil.

MSM pomaga pri zagotavljanju zdravja kosti in sklepov

MSM pozitivno deluje na zdravje kosti ter zato pomaga pri artritisu, revmatoidnem artritisu ter osteoartritisu. MSM prav tako pomaga do večje gibljivosti sklepov, zmanjšuje bolečino in oteklino ter zakrčenost (togost) mišic.

MSM mineral

Deluje razstrupljevalno

MSM močno poveča prepustnost celičnih membran, zaradi česar se poveča sposobnost celic, da iz telesa odstranjujejo presežek tekočine in toksinov. Ta mehanizem ima velik razstrupljevalni učinek ter omogoča, da esencialna hranila hitro pridejo v naše telo in tako izboljšajo splošno delovanje celičnih membran.

Skrbi za zdravje las in kože

Žveplo skrbi tudi za produkcijo kolagena in keratina, ki sta oba zelo pomembna za zdrave lase in nohte. MSM mineral, ki mu pravimo tudi mineral lepote, poskrbi za to, da so tako lasje kot nohti močnejši in zdravi. Ta čudežni mineral je v pomoč tudi pri zdravljenju različnih težav s kožo, kot so na primer luskavica, ekcemi, rosacea, dermatitis, akne in prhljaj.

MSM pomaga do več energije

Kot smo pojasnili, MSM poveča prepustnost celičnih membran, zaradi česar se telesu ni treba v tako veliki meri ukvarjati z izločanjem akumuliranih strupenih snovi iz telesa. Ker se ima telo možnost ves čas učinkovito razstrupljati, lahko lažje absorbira hranila, zaradi česar se zmanjša količina energije, ki se porabi pri prebavi hrane.

Poleg vsega naštetega pa MSM pomaga tudi pri astmi, alergijah, vzdržuje primerno pH vrednost v telesu, pomaga pri različnih oblikah prebavnih težav, kot so diareja, slabost in zaprtje. MSM naj bi tudi pomagal pri trebušnih krčih, glavobolih in bolečinah v mišicah, ki so posledica različnih hormonskih nepravilnosti. MSM mineral prav tako uravnava krvni sladkor ter zmanjšuje raven stresa.

MSM se sicer nahaja v skoraj vseh surovih živilih, na primer v zelenolistni zelenjavi. Zanimivo je, da ga najdemo tudi v pivu in kavi. Surovo mleko je eden najboljših virov metil sulfonil metana. Idealno bi bilo, če bi žveplo dobili le iz zaužite hrane, kar pa je danes za marsikoga prava misija nemogoče. Zato je v takih primerih na mestu uporaba MSM- ja v obliki prehranskega dopolnila. MSM uporabljajte tako, da ga eno čajno žličko vmešajte v vodo, limonado ali pomarančni sok. Iz njega lahko pripravite tudi odlične kozmetične izdelke, ki bodo poskrbeli za vašo lepoto. Tako lahko MSM dodajate kremam, šamponom, milom, losjonom …

WordPress Themes