Ingverjev čaj – zdravilni napitek

Ingverjev čaj ima svojevrsten, nekoliko oster in pekoč, vendar osvežilen okus. Pripravimo si ga lahko tudi zjutraj, da nas nekoliko poživi in nam da zagon za prihajajoči dan. Nekateri okusa ingverjevega čaja sicer ne marajo, vnedar se ga lahko skoraj vsakdo navadi, ko ga nekajkrat popije.

Kako močan je okus čaja, je odvisno od občutljivosti naših borbončic, zato si ingverjev čaj pripravimo s toliko ingverja, da nam okus ugaja. Okvirno razmerje ingverjeve korenine in vrele vode je približno za palec velika korenina za liter vrele vode.
Ingverjev čaj
Za pripravo čaja potrebujemo:

Ingver

Priprava:
Ingverjevo korenino olupimo in jo narežemo na tanke rezine. Odrežemo le nekaj centimetrov, nikakor ne cele korenine, saj ima precej oster in pekoč okus. Zavremo vodo, vanjo stresemo rezine ingverja in počasi kuhamo kakih 10 min. Precedimo, prelijemo v skodelice in po želji sladkamo. Dodamo lahko tudi nekaj limoninega soka.

Če vem je ingverjev čaj premočnega okusa, v receptu uporabite manjšo količino ingverja in jo postopoma povečujte, da se nanj navadite.

Igverjev čaj pa lahko uporabite tudi za blaženje simptomov gripe, prehlada in kašlja. Čaju lahko po želji dodate tudi druge začimbe in zelišča, kot je meta, žajbelj, melisa, lipove cvetove … Seveda vse po ustreznih preverjenih recepturah. Nikakor pa se pri resnejših težavah ne poskusite pozdraviti sami brez obiska pri zdravniku, posebej pozorni pa bodite s čaji pri otrocih.

WordPress Themes