AUSTRIJA: 20 “izbjeglica” krenulo u štrajk glađu jer ne dobivaju naknadu – od 2000 eura mjesečno!

Objava: 20.09.2015 | 12:48 Europa

austrija izbjeglice imigranti azil

Tzv. “izbjeglička kriza” ima mnogo naličja, a niti jedno zapravo nije “krizno”, već se svakoga dana na bezbroj primjera pokazuje ona kriminalno-pohlepna strana cijele priče, a koju većina još uvijek ignorira.

Naime, prije nekoliko dana u mjestu St. Kanzian u Austriji, 20 “tražitelja azila”, krenulo je u štrajk glađu jer su im dane dozvole za ostanak, kako predviđa zakon, a ne putovnice, ali i zato što ne dobivaju 2000 eura (!) džeparca svakog mjeseca. Još jedna od bizarnosti vezanih za ovaj slučaj je i ta, da skupina želi održati konferenciju za novinare. Razlog za to vide u tome da bi izlazak u medije osigurao da im se ispune zahtjevi.

Cijela stvar pokazuje da pitanju izbjeglica morate pristupiti s različitih strana. Među žrtvama rata također su oni koji špekuliraju s činjenicom da mogu iskorištavati legitimno suosjećanje od domaćina, a za osobnu korist. Osim toga, mnogi imigranti se miješaju s onima koji doista traže azil,“ objasnio je Christian Ragger iz austrijske Slobodarske stranke (FPÖ).

Za nastali kaos, a poglavito za ovakve bizarnosti, zaslužni su prvenstveno etno-mazohisti iz njemačke vlade, predvođene Angelom Merkel, koji su zajedničkim snagama pozvali i obećali imigrantima iz Sirije, a vidjeli smo da danas svatko može biti “Sirijac”, bezuvjetni azil, besplatni smještaj, hranu, potrepštine…

Ilegalnim imigrantima “iz Sirije” ne može se zapravo ništa zamjeriti, niti ih zapravo itko može za išta okriviti. Oni koji doista jesu iz Sirije u Europu dolaze tek sada, iako je sukob počeo još 2011. Oni drugi pak, koriste priliku i čine mnogo veći dio “izbjeglica”.

Švedska i Njemačka stoga su na meti udara enormne invazije, a indirektno su metama udara i ostale zemlje na putu do tih zemalja. Krivci za čitav kaos su, kao i obično, oni u našim vlastitim redovima. Da li će i kada doći do promjene, teško je uopće reći.

Izvor: Sloboda.hr/Pandora/ots.at

WordPress Themes